בצל ממולא טמפה שעועית שחורה
תמונת מחבר

בצל ממולא בטמפה שעועית שחורה של "אבא גיל" (גיל מעוז)

מצרכים (ל 4 מנות):

1 חבילת טמפה שעועית שחורה.
1 כוס אורז בסמטי שטוף
4 בצלים גדולים
2-3 עלי מנגולד קצוצים דק
4-5 כפות סילן
1 כף רוטב סויה
מלח 1-2 כפיות
3-4 כפות שמן זית
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
5 שיני שום קצוץ דק.

הכנה:

את הבצלים מקלפים וחורצים עד למרכז הבצל. מבשלים כ-30 דקות עד לריכוך והפרדה בין השכבות. ואז מקררים במים. 

למלית:

1 בצל לקצוץ דק לטגן בשמן זית. להוסיף את הג'נג'ר הקצוץ והשום. עד הזהבה קלה.
חבילת טמפה לקצוץ דק ולהוסיף למחבת כחצי דקה.
לבזוק מעל 3-4 כפות סילאן ושתי כפות רוטב סויה.
להקפיץ עוד כ-30 שניות ולהוריד מהאש. להוסיף את המנגולד הקצוץ והאורז השטוף ולערבב.


את עלי הבצל המופרדים ממלאים משאירים קצת מקום להתרחבות.
מניחים בסיר נמוך(סוטאז') צמודים אחד לשני. לכסות במים (אפשר ממי בישול הבצל) עם כ- 2 כפות סילן  ומעט מלח. לטעום שהמים יהיו מתקתקים ומלוחים במידה, כמו מרק טעים.

מביאים לרתיחה ואז בישול על אש נמוכה עם מכסה כ-40 דקות.

בצל ממולא טמפה שעועית שחורה

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן