ב 18 לפברואר הייתה לנו סדנה מדהימה עם אורי שביט, ובמהלכה למדנו ובישלנו יחד איתה שלושה מתוכנים לטמפה שהיו ממש טעימים-טעימים.
אז הנה המתכון, ולמטה יש קישור לסדנה כולה.
1 חבילת טמפה טרייה או מופשרת, פרוסה לפרוסות דקות
משרה:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית (אופציות נוספות טחינה/חמאת שקדים)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מייפל
1 כפית שמן שומשום
מיץ מחצי לימון (אפשר גם ליים)
2 שיני שום כתושות
אופציות נוספות: פפריקה מעושנת, שבבי צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)
אופן ההכנה:
- להכניס את פרוסות הטמפה לקופסא.
- לערבב את כל חומרי המשרה. ניתן לדלל במים עד קבלת מרקם אחיד ודליל.
- לשפוך את המשרה על רצועות הטמפה, לאטום את הקופסא ולהפוך. לדאוג שהרצועות תקבלנה את המשרה. (ניתן להשאיר את הקופסא בתנור למשך הלילה לספיגה מוחלטת של המשרה. אך גם ניתן להכניס אותם לתנור לאחר 20-30 דק')
- להניח בתבנית על נייר אפייה ולאפות בתנור בחום גבוה עד שהטמפה משחים (תלוי בתנור, עד 20 דקות). יש להפוך באמצע
המרקם לא צריך להיות יבש כמו קרקר, אלא לח יותר.
ניתן לאכול אותם כחטיף וניתן גם להכניס אותם לכריך.
קישור לסדנה כולה:https://youtu.be/HkHBiRYu1U4
