אחד המתכונים הקלים, שנתקלנו במתכון הזה במקרה, ויש בו ניחוח אינדונזי, בהתאמה ישראלי שהוספנו לו. מקווים שיימצא חן גם בעיניכם.
מצרכים:
1 חבילת טמפה
1.5 כפות קורנפלור
3 שיני שום כתושות
לרוטב הבוטנים:
3 כפות חמאת בוטנים
4 כפות סויה
1 כף סרירצ'ה
1 כף מיץ לימון / חומץ אורז
1-2 כפיות סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
4 כפות מים
להגשה:
בצל ירוק חתוך
1-2 כפות בוטנים קלויים
הוראות הכנה:
- לחתוך את הטמפה לקוביות ולצפות אותן בקורנפלור
- להלהיט מחבת עם שמן ולצרוב את קוביות הטמפה עד להזהבה
- להכניס את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד
- לקלות את הבוטנים במחבת וכשהם שחומים להוסיף את השום הכתוש.
- להוסיף את הטמפה והרוטב ולערבב
- להוציא, והוסיף לקערת אורז או איטריות ולפזר מעל בצל חתוך ושומשום