את אורי שביט אין צורך להציג. כל מי שנמצא בשלב כזה או אחר בחייו בעולם הטבעונות ורוצה לדעת מה קורה בעולם הגסטרונומי הזה מגיע לאתר "טבעוניות נהנות יותר". אז לכבוד הוא לנו שאורי ניסתה, פירגנה ואף כתבה מתכון עבורנו.
מאוחר יותר, ב 18 לפברואר הייתה לנו גם סדנת זום מדהימה עם אורי שביט, ובמהלכה למדנו ובישלנו יחד איתה שלושה מתוכנים לטמפה שהיו ממש טעימים-טעימים. (קישורים למטה).

אז הנה המתכון, ולמטה יש קישור לסדנה כולה
מצרכים:
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה של ג'ינג'ר מגורד
250 מ"ל (בערך כוס) קרם קוקוס
250 גרם פטריות טריות חתוכות גס
100 גרם שעועית ירוקה חתוכה למקטעים
(ניתן להחליף בפרחי ברוקולי/אפונת שלג/רצועות זוקיני)
1כף רוטב סויה
פלפל שחור
למשרה:
1 כף שמן זית(אפשרי גם שמן אחר)
2 שני שום כתושות
2 כפות סויה
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את קוביות הטמפה ועליו יוצקים את המשרה. מניחים בצד לחצי שעה.
- מטגנים את קוביות הטמפה עם נוזלי המרינדה כ 5 דקות עד להשחמה, מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ, שיני שום והג'ינג'ר.
- לאחר שהבצל והשום מתרככים, להוסיף את הפטריות ולהמשך לטגן עד שהן מתרככות קצת אבל נשארות נגיסות.
- להוסיף את השעועית הירוקה ולהמשיך לטגן בערבוב עוד 2 דקות לערך.
- יוצקים למחבת את קרם הקוקוס, רוטב סויה, מתבלים בפלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את קוביות הטמפה למחבת ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
מומלץ להגיש על אורז או אטריות
קישור לסדנה כולה:https://youtu.be/HkHBiRYu1U4
עותק של המתכון המלא נמצא בבלוג של אורי- טבעוניות נהנות יותר