את ענת אראל אנחנו מכירים בהתחלה דרך אומנויות הלחימה, אחר כך דרך טאיוואן והאוכל. היא מלמדת אמנויות לחימה מאז 1983, ובשנים 2003-2008 חייתה בטאיוואן ולמדה אמנות לחימה, קליגרפיה סינית, ובמקביל השתדלה להכנס לכל מטבח של אמא וסבתא טאיוואנית כדי ללמוד כמה שיותר את הטכניקות והטעמים של המטבח המיוחד הזה.
ענת מדריכה היום הגנה עצמית במסגרת עמותת אל הלב ואמנויות לחימה בקבוצות פרטיות, ומהצד השני של הסכין, מעבירה סדנאות בישול טאיוואני, צמחוניות-טבעוניות ודגים, וכמו כן מנהלת, יחד עם שותפה, את "חמוץ-מתוק", קייטרינג אסיאתי שווה לאירועים קטנים.
תוכלו לקרוא עליה יותר באתר שלה

הנה מתכון אינדונזי מהיר לטמפה כמנת חלבון ליד אורז או ירקות, או בבודהא בול או כל דבר אחר שמתאים לנו.
מצרכים:
חבילה טמפה של "טמפה ישראל"
חצי כוס רוטב קקאפ מאניס
שמן לטיגון
הוראות הכנה:
לחתוך את הטמפה לקוביות של כ-2X2 ס"מ
מחממים שמן לכיסוי התחתית בווק או מחבת.
מכניסים את קוביות הטמפה ומזהיבים בסבלנות מכל הצדדים.
שופכים לתוך המחבת כחצי כוס רוטב, מנמיכים את האש מיד והופכים את קוביות הטמפה כך שיספגו את הרוטב מכל הצדדים.
מבשלים כשתי דקות ומורידים מהאש.
אפשר להגיש כמנת חלבון ליד אורז לבן, עם מנת ירקות בצד.
רוטב קקאפ מאניס (Kecap Manis):
הכמויות במתכון לכ-600-700 מ"ל רוטב. נשמר במקרר לאורך זמן.
מצרכים:
2.5 כוסות סוכר חום כהה
3 כוסות רוטב סויה
½ כוס מים
כוכב אניס
2 עלי קארי טריים (או 4 יבשים)
3 ס"מ ג’ינג’ר חתוך לפרוסות
2-4 שיני שום מגוררות
הוראות הכנה:
שמים בסיר את הסוכר ומקרמלים אותו על אש קטנה.
מוסיפים את רוטב הסויה (לא להבהל אם הסוכר נקרש בשלב זה)
מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים להרתחה ומבשלים במכסה פתוח עד שמסמיך.בוחשים מדי פעם.
מקררים, מסננים ומאכסנים במקרר.
אם לא מוצאים עלי קארי אפשר לוותר עליהם.