קסם, כשמה כן היא, בת 27 מתל אביב, מאמנת כושר, כדורעף חופים וטיפוס ספורטיבי, סטודנטית לחינוך גופני בוינגייט. קסם מאמינה בתזונה טבעית ובריאה, "את הטמפה גיליתי בארה״ב ומאז מאוד אוהבת לשלב אותו כמקור חלבון טבעוני ובריא".
והנה תבשיל גרגירי חומוס וטמפה ברוטב עגבניות וחלב קוקוס
מצרכים
1 בצל גדול קצוץ
כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות
כוס וחצי גרגירי חומוס שהושרו לפחות 12 שעות
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות גראהם מסאלה
כפית כמון
מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס
כוסברה
הכנה
- בסיר עמוק מבשלים את גרגירי החומוס כחצי שעה (עד שהם מתרככים אבל לא מתפרקים).
- במחבת רחבה מטגנים בצל עד שמזהיב.
- מוסיפים את הטמפה ומטגנים כ-3 דק׳ עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק השום והתבלינים (אם יש צורך ניתן להוסיף חצי כוס מים) ומערבבים עד שהעגבניות מבושלות היטב.
- מוסיפים את הגרגירי חומוס אחרי שסיננו מהם את המים.
- מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
- מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כחצי שעה.
- מגישים על אורז/ קינואה/ פסטה מומלץ בתוספת כוסברה מעל.
