טמפה חומוס עם קארי וכרובית
תמונת מחבר

טמפה חומוס עם קארי וכרובית

המתכון באדיבות השף רועי היינריך

מצרכים ל-2 מנות:

– חבילת טמפה בטעם חומוס

– 2 בצלים

– כרובית קטנה

– צרור כוסברה

– 2 שיני שום

– 1 כפית גדושה של קארי

– שמן זית

– מלח (למרינדה ולכרובית)

אפשרויות לטעם וקישוט:

– ירק טרי (לדוגמת מלפפון)

– יוגורט טבעוני מעל (לא חובה, אבל מוסיף מאוד)

הוראות הכנה:

1. הכנת הטמפה:

   – חותכים את חבילת הטמפה לרצועות דקות.

   – מכינים מרינדה: מערבבים קארי, שמן זית ומלח.

   – משרים את רצועות הטמפה במרינדה לפחות חצי שעה (אפשר גם יותר, אם יש זמן).

2. הכנת הכרובית:

   – מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.

   – משרים את פרחי הכרובית במי מלח למשך חצי שעה.

   – מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

   – מכניסים את הכרובית לתנור לצליה במשך 25 דקות, עד שהכרובית רכה ומעט שחומה.

3. הכנת הבצל והשום:

   – קוטעים את הבצלים לקוביות קטנות.

   – מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב.

   – מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שהשום מתרכך ומעט מזהיב.

4. הכנת המנה:

   – מוסיפים את רצועות הטמפה המומלחות והמרינדות לבצל והשום המטוגן.

   – מוסיפים את הכרובית האפויה ומקפיצים הכל יחד במשך 5 דקות.

5. הגשה:

   – מעבירים את המנה לצלחת.

   – מקשטים בכוסברה קצוצה ובכל ירק טרי שתרצו, כמו מלפפון.

   – אם רוצים, מוסיפים כף יוגורט טבעוני מעל, זה מוסיף טעם נהדר!

בתיאבון!  

מנה טעימה, בריאה ומלאה בטעמים. 😋

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן