מרכיבים:
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביותֿ
250 מ״ל קרם קוקוס
1 כפית מיסו
גרידת קליפת לימון
1 כפיות קארי ירוק (אפשר גם 1, תלוי עד כמה פיקנטי אתם אוהבים)
1 בצלֿ חתוך דק
4 שיני שום כתושות
1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש
קורט מלחֿ
אורז
אופן ההכנה:
1. מאדים במחבת את הבצלֿ. לאחר שהוא נהיה שקוף מוסיפים את השום והטמפה עד להצהבה. מוציאים.
2. מכניסים לאותה מחבת את קרם הקוקוס, הקארי, גרידת הלימון, הג׳ינג׳ר והמלח ומביאים לרתיחה. מוספים את הבצל, הפלפל והטמפה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים כ 20 דקות לערך. ( שזה יראה כמו תבשיל ולא כמו מרק). לקראת הסוף מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל כ 5 דקות.
3. בינתיים מכינים אורז
4. מורידים מהאש.
5. מסדרים בקערה אורז ועל זה יוצקים מהתבשיל.
בתיאבון