טמפה מתכונים
תמונת מחבר

טמפה ים

מנה עיקרית מאת שירי סמברנו

רכיבים ל 6 מנות:

1 חבילת טמפה

למשרה:

  • 1 אצת נורי
  • ½ לימון
  • 1 כפית סויה
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה מעושנת
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כוס מים

לרוטב

  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 8 שיני שום
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות
  • 3 פלפלים יבשים מתוקים/חריפים
  • ¼ כפית כורכום
  • מלח על פי הטעם
  • כוס ו ¼  מים
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כוס שמן זית (אפשר להשתמש גם בשמנים אחרים)
  • 1 צרור כוסברה

הצעת הגשה לפזר מעל  פרוסות ליים דקות (לא לימון, אחרת זה יצא מר).

 אופן הכנה:

  1. לחתוך את הטמפה לחתיכות בעובי של 2 ס״מ.
  2. לקלות את האצה משני הצדדים ולפורר אותה מעל הטמפה.
  3. להניח בקופסא את כל מרכיבי המשרה ואת חתיכות הטמפה, לערבב היטב ולהשאיר במקרר ללילה או לפחות לארבע  שעות.
  4. להוציא את חתיכות הטמפה ולצרוב אותם משני הצדדים עד שהם יזהיבו. חשוב לא לשפוך תא המשרה למחבת, נעשה בה שימוש בשלב מאוחר יותר.
  5. הכנת הרוטב. מוזגים לתוך סיר רחב כף שמן ומטגנים קלות את הגמבה והגזרים ושיני שום שלמות.
  6. מוסיפים את הטמפה ואת הפלפלים היבשים.
  7. בוזקים מעל את הכורכום והמלח ומוזגים את המרינדה וכוס ¼ מים ומנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, (לבדוק שהמים לא מתייבשים לגמרי ואם כן להוסיף מים. המים אמורים להיות על רבע מגובה הסיר).
  8. מערבבים בכוס את הפפריקה עם השמן ובוזקים בנדיבות על חתיכות הטמפה.
  9. מנערים קלות את הסיר מצד לצד כדי שהרוטב יהיה אחיד.
  10. מפזרים את הכוסברה לעוד 5 דקות בישול.

Shiri yam01

שירי סמברנו – מתכונאית, ויוצרת סדנאות טבעוניות ובעלת דף האינסטגרםGo Vegan With Shiri

"צבע עבורי זו חוויה, ואני משתמשת בו בכל התחומים בחיי. מאוהבת במטבח מאז שאני טבעונית, ומאוהבת במנות צבעוניות"

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן