מנה עיקרית מאת שירי סמברנו
רכיבים ל 6 מנות:
1 חבילת טמפה
למשרה:
- 1 אצת נורי
- ½ לימון
- 1 כפית סויה
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מעושנת
- 1 כף שמן זית
- ½ כוס מים
לרוטב
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 8 שיני שום
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
- 3 פלפלים יבשים מתוקים/חריפים
- ¼ כפית כורכום
- מלח על פי הטעם
- כוס ו ¼ מים
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- ½ כוס שמן זית (אפשר להשתמש גם בשמנים אחרים)
- 1 צרור כוסברה
הצעת הגשה לפזר מעל פרוסות ליים דקות (לא לימון, אחרת זה יצא מר).
אופן הכנה:
- לחתוך את הטמפה לחתיכות בעובי של 2 ס״מ.
- לקלות את האצה משני הצדדים ולפורר אותה מעל הטמפה.
- להניח בקופסא את כל מרכיבי המשרה ואת חתיכות הטמפה, לערבב היטב ולהשאיר במקרר ללילה או לפחות לארבע שעות.
- להוציא את חתיכות הטמפה ולצרוב אותם משני הצדדים עד שהם יזהיבו. חשוב לא לשפוך תא המשרה למחבת, נעשה בה שימוש בשלב מאוחר יותר.
- הכנת הרוטב. מוזגים לתוך סיר רחב כף שמן ומטגנים קלות את הגמבה והגזרים ושיני שום שלמות.
- מוסיפים את הטמפה ואת הפלפלים היבשים.
- בוזקים מעל את הכורכום והמלח ומוזגים את המרינדה וכוס ¼ מים ומנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, (לבדוק שהמים לא מתייבשים לגמרי ואם כן להוסיף מים. המים אמורים להיות על רבע מגובה הסיר).
- מערבבים בכוס את הפפריקה עם השמן ובוזקים בנדיבות על חתיכות הטמפה.
- מנערים קלות את הסיר מצד לצד כדי שהרוטב יהיה אחיד.
- מפזרים את הכוסברה לעוד 5 דקות בישול.
שירי סמברנו – מתכונאית, ויוצרת סדנאות טבעוניות ובעלת דף האינסטגרםGo Vegan With Shiri
"צבע עבורי זו חוויה, ואני משתמשת בו בכל התחומים בחיי. מאוהבת במטבח מאז שאני טבעונית, ומאוהבת במנות צבעוניות"