טמפה אטריות וברוקולי
תמונת מחבר

טמפה עם ברוקולי, אטריות ברוטב שום ושומשום

באדיבות נקודת טבע- גיליון חודש דצמבר

רכיבים:
½ חבילת איטריות סובה, כוסמין או כל סוג שהוא. (אפשר גם בלי איטריות בכלל, המתכון המקורי הוא עם איטריות)
4 כוסות פרחי ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים (כראש ברוקולי)
שמן קוקוס כבישה קרה ( לפחות 4 כפות, תלוי בספיגה)
1 חבילת טמפה חתוך לקוביות או רצועות דקות (330 גרם)
חופן עלי בזיליקום חתוכים
2 בצל ירוק חתוכים דק
לרוטב:
¼ כוס רוטב סויה תמרי
2 כפות סירופ מייפל טהור
3 כפות מיץ ליים
2 שיני שום כתושות
2 כפות זרעי שומושם
אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את רוטב הסויה, מייפל, מיץ ליים, שום כתוש, שמן שומשום וזרעי שומשום ומניחים בצד.
  2. מכינים את האיטריות לפי הוראות היצרן. בסיום להעביר למסננת. את המים שנשארו להשאיר בסיר
  3. לבשל את פרחי הברוקולי שיתרככו מעט
  4. לשים במחבת את שמן הקוקוס ולטגן את קוביות/רצועות הטמפה משני הצדדים. להוסיף מלח ואת מיץ הליים לקראת סיום הטיגון.
  5. להעביר לקערה את האיטריות, הברוקולי והטמפה, להוסיף את הבזיליקום, והבצל הירוק ולשפוך מעל את הרוטב.

*מומלץ לאדות את הטמפה 10 דקות לפני ההכנה על מנת לנטרל את המרירות הקלה.
*על מנת להעשיר את טעם הטמפה, ניתן להכין כמות כפולה של רוטב ולהשרות את חתיכות הטמפה לפני הטיגון.

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן