באדיבות נקודת טבע- גיליון חודש דצמבר
רכיבים:
½ חבילת איטריות סובה, כוסמין או כל סוג שהוא. (אפשר גם בלי איטריות בכלל, המתכון המקורי הוא עם איטריות)
4 כוסות פרחי ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים (כראש ברוקולי)
שמן קוקוס כבישה קרה ( לפחות 4 כפות, תלוי בספיגה)
1 חבילת טמפה חתוך לקוביות או רצועות דקות (330 גרם)
חופן עלי בזיליקום חתוכים
2 בצל ירוק חתוכים דק
לרוטב:
¼ כוס רוטב סויה תמרי
2 כפות סירופ מייפל טהור
3 כפות מיץ ליים
2 שיני שום כתושות
2 כפות זרעי שומושם
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את רוטב הסויה, מייפל, מיץ ליים, שום כתוש, שמן שומשום וזרעי שומשום ומניחים בצד.
- מכינים את האיטריות לפי הוראות היצרן. בסיום להעביר למסננת. את המים שנשארו להשאיר בסיר
- לבשל את פרחי הברוקולי שיתרככו מעט
- לשים במחבת את שמן הקוקוס ולטגן את קוביות/רצועות הטמפה משני הצדדים. להוסיף מלח ואת מיץ הליים לקראת סיום הטיגון.
- להעביר לקערה את האיטריות, הברוקולי והטמפה, להוסיף את הבזיליקום, והבצל הירוק ולשפוך מעל את הרוטב.
*מומלץ לאדות את הטמפה 10 דקות לפני ההכנה על מנת לנטרל את המרירות הקלה.
*על מנת להעשיר את טעם הטמפה, ניתן להכין כמות כפולה של רוטב ולהשרות את חתיכות הטמפה לפני הטיגון.