במרץ 2021 הייתה לנו סדנת טמפה עם יסמין דירוא. סלט השורשים היה אחת מהמנות שיסמין הכינה במהלך הסדנה. מנה בטעם אינדונזי מובהק.
לינק לסדנה כולה יופיע בסוף המתכון.
רכיבים
ירקות
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ
2 חצילי חממה בינוניים/1 חציל בלאדי גדול, חתוכים לאורך/רוחב לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
4-5 זוקיני ירוק, חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
שמן זית
מלח ים
ראגו טמפה
1 חבילת טמפה
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום קלופות וקצוצות דק/כתושות
½ כפית טימין יבש
1 כפית אורגנו יבש
2 כפות פפריקה מעושנת
¼ כפית אבקת פלפל קאיין/צ'ילי (אופציונלי) או 1 כף מחית צ'יפוטלה (אופציונלי – אני משתמשת בזו המצויינת של Tres Pesos)
1 בקבוק (700 גר') פאסטה עגבניות (אני משתמשת בזו של MUTTI)
¼ 1 כוסות (300 מ"ל) מים רותחים
1 כפית סירופ מייפל/אגבה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
בשמל קשיו
2 כוסות קשיו טבעי (לא קלוי, לא מלוח, טבעי!), מושרה במים מסוננים לפחות לשעתיים
4 כפות שמרי בירה (לא האבקה)
2 שיני שום קלופות
¼ כפית אבקת שום גבישי
1 כפית מיסו בהיר (אופציונלי)
1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים מסוננים
מיץ מ-½ לימון
קמצוץ פלפל לבן
מלח לפי הטעם
הרכבה
שמן זית
קמח תירס (ממליגה/פולנטה)
אורגנו יבש
שבבי צ'ילי
הוראות הכנה
מתחילים עם הירקות: מחממים תנור במצב טורבו ל-200 מעלות. מערבבים את פרוסות הירקות – מתחילים עם תפוחי האדמה, ממשיכים עם החצילים ומסיימים עם הזוקיני – בקערה גדולה עם שמן זית ומלח ים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד שהירקות מתחילים להזהיב, כ-20-25 דק' (מסובבים את התבנית באמצע האפייה, ומחליפים בין המיקום של התבניות בתנור כדי לוודא אפייה אחידה).
תמונה להמחשה (לפני אפייה):

בזמן שהירקות בתנור, מתחילים לעבוד על הראגו: מחממים מחבת רחבה (קוטר 28-30 ס"מ) על אש גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן זית. כאשר השמן חם, מפוררים את חבילת הטמפה ישירות לתוך המחבת, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומקפיצים עד שהטמפה משנה צבעו ומתחיל להזהיב, כ-5 דקות. מעבירים לצלחת נפרדת, מוסיפים את כף השמן הנותרת למחבת ומטגנים את הבצל על אש בינונית-גבוהה עד להזהבה, כ-7 דקות.
;מוסיפים את השום, הטימין והאורגנו, ומטגנים כדקה-שתיים. מוסיפים את הטמפה שהוקפצה מראש, את הפפריקה, הצ'יפוטלה/פלפל קאיין/אבקת צ'ילי, ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפאסטה, המים הרותחים, סירופ המייפל/אגבה ומלח ופלפל שחור גרוס טרי לפני הטעם. מביאים לרתיחה עדינה, טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש.
עוברים להכנת הבשמל (בשלב הזה רוב הירקות כבר אמורים להיות מוכנים, גם אם אתם עובדים בנגלות): מסננים את הקשיו ומוסיפים למיכל של בלנדר עוצמתי (ויטמיקס אם יש לכם – מושלם, אם לא – בלנדר מוט, נינג'ה או אפילו מעבד מזון יכולים לעבוד פה, פשוט הבשמל יצא קצת פחות חלק וזה בסדר גמור) יחד עם יתר רכיבי הבשמל. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית, טועמים ומתקנים תיבול.
הרכבה ואפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה 20X20 ס"מ עם שמן זית ומפזרים מעט קמח תריס על תחתית התבנית. מסדרים שכבות: מתחילים עם שכבת פרוסות תפו"א, מעל מורחים חצי מכמות הראגו, ולאחר מכן שכבה של חצי מכמות הבשמל קשיו; מעל הבשמל מסדרים את פרוסות החציל, ושוב – שכבת ראגו ושכבת בשמל. מסיימים עם פרוסות הזוקיני, מפזרים מעט קמח תירס, קמצוץ אורגנו וקמצוץ שבבי צ'ילי. אופים בתנור 30-35 דק', עד שכל הטוב הזה מזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים למוסקה להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.
לינק לסדנה: https://youtu.be/BJWZd3FS6iA
