מפרום טמפה חגיגי
מצרכים (ל 8-10 מנות)
למפרום:
חבילת טמפה טופו
2 תפו"א גדולים מבושלים/אפויים
מלח ותבלינים נוספים לפי הטעם
(אפשר להשתמש גם בתפו"א שכבר נאפו בתנור עם תבלינים!)
לציפוי לטיגון – לערבב היטב בקערית קטנה:
1/2 כוס קמח
1 כוס מים פושרים
1 כף רסק עגבניות
לרוטב – בסיר שטוח:
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף (אופציונלי) חתוך לרצועות דקות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
250 גרם רסק עגבניות
150 מ"ל שמן זית
1 כף גדושה פפריקה מתוקה (11 גרם)
1/2 כף כמון טחון (5 גרם)
1 כף בהרט (8 גרם)
קמצוץ קינמון
1 ליטר מים פושרים
הכנה וטיגון המפרומים:
1. למעוך לפירה את התפו"א, מתבלים ב-1 כפית שטוחה מלח ואפשר גם להוסיף לפי הטעם – פלפל שחור, שום גבישי, עשבי תיבול יבשים, גריל עוף.
2. לחתוך את הטמפה ל16-20 רצועות דקות (יותר רצועות = יותר מפרומים)
3. בין כל זוג רצועות טמפה שימו פירה (בעובי של רצועת טמפה) והניחו בצד עד שיש לנו את כל המפרומים.
4. לחמם שמן עמוק בסיר לטיגון – מומלץ גובה שיכסה את המפרומים בטיגון ככה שהם לא יספגו הרבה שמן. איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון? שימו כף עץ בפנים ואם יש בועות מסביבה הוא מוכן!
5. כדי לטגן את המפרומים יש לטבול אותם אחד אחד בבלילה ולהניח בזהירות בשמן, לטגן עד שהם שחומים ולהעביר לקערה/רשת עד שיכנסו לרוטב
*בשלב הזה ניתן גם לשמור אותם בקירור עד 3 ימים לפני בישול ברוטב
הכנת הרוטב:
1. בסיר שטוח (סוטאז') לטגן את הבצל עד שהוא שחום מעט. 2. להוסיף לו את העגבניות והפלפל החריף לעוד טיגון קצר. 3. להוסיף את רסק העגבניות ולערב היטב כ2 דקות עד לקבלת משחה אחידה ואז להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב לקבלת הרוטב
בישול המפרומים:
1. לתוך סיר הרוטב, להניח את כל המפרומים המטוגנים בשכבה אחת ולהשקיע אותם מעט ברוטב.
2. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה – בינונית עם מכסה פתוח (שהרוטב לא יבעבע חזק), הרוטב יבשל את המפרומים ויצטמצם, ניתן לבשל יותר לרוטב סמיך יותר.