מרק-טמפה-ויאטנמי
תמונת מחבר

מרק טמפה בהשראה ויאטנאמנית

המרק של ליאה הוא בהשראת מרק ה"פו" הויאטנאמי, רק ללא אטריות. מרק עדין בטעם ובמרקם, ובתוספת הירק החי בהגשה עושה את המנה משמחת במיוחד בימי החורף הללו.

מרק טמפה ויאטנמי

מצרכים:

חצי חבילת טמפה חתוכה לקוביות ומטוגנת קלות עם רוטב סויה

בצל לבן גדול, חתוך לרבעים לאורך
שני ענפי סלרי, חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים
אצבע שמנה ג'ינג'ר טרי (כמו אגודל שמן מאד), פרוס לפרוסות עבות
ראש שום חצוי לרוחב
חופן פטריות שיטאקי טריות חתוכות
5 כפות אבקת מרק ירקות
מקל קינמון
כמה מסמרי ציפורן
1.5 כפות רוטב סויה

להגשה:
נבטים סיניים
כוסברה
בצל ירוק קצוץ

כל זה על 1.5 ליטר מים

להכניס את כל הירקות לסיר, להוסיף מים ולהביא לרתיחה.

להוסיף את התבלינים והטמפה.

להשאיר את הסיר ברתיחה קלה כ 25 דקות, להשגיח שלא יגלוש.

למזוג לקעריות, להוסיף כוסברה קצוצה, נבטים ובצל ירוק קצוץ

בתיאבון!

מרק טמפה ויאטנמי 2

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן