המרק של ליאה הוא בהשראת מרק ה"פו" הויאטנאמי, רק ללא אטריות. מרק עדין בטעם ובמרקם, ובתוספת הירק החי בהגשה עושה את המנה משמחת במיוחד בימי החורף הללו.
מצרכים:
חצי חבילת טמפה חתוכה לקוביות ומטוגנת קלות עם רוטב סויה
בצל לבן גדול, חתוך לרבעים לאורך
שני ענפי סלרי, חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים
אצבע שמנה ג'ינג'ר טרי (כמו אגודל שמן מאד), פרוס לפרוסות עבות
ראש שום חצוי לרוחב
חופן פטריות שיטאקי טריות חתוכות
5 כפות אבקת מרק ירקות
מקל קינמון
כמה מסמרי ציפורן
1.5 כפות רוטב סויה
להגשה:
נבטים סיניים
כוסברה
בצל ירוק קצוץ
כל זה על 1.5 ליטר מים
להכניס את כל הירקות לסיר, להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את התבלינים והטמפה.
להשאיר את הסיר ברתיחה קלה כ 25 דקות, להשגיח שלא יגלוש.
למזוג לקעריות, להוסיף כוסברה קצוצה, נבטים ובצל ירוק קצוץ
בתיאבון!