מנה עיקרית מאת שונטל מהלר
רכיבים ל 4-5 מנות:
1 חבילה טמפה ישראל
1בצל יבש גדול חתוך לרצועות דקות
50 גרם צימוקים בהירים או כהים
100 גרם משמשים יבשים
100 גרם שזיפים יבשים מגולענים
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או פריגת טבעי
½ 2 רוטב סויה איכותי
½ סנטימטר ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות סילאן
½ כוס מים
2 כפות סוכר חום
½ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
פלפל לבן
מלח
חצאי אגוזי מלך – אופציונלי
שומשום לבן
שקדים מולבנים
½ כפית קורנפלור
אופן ההכנה:
.1שוטפים את הפירות היבשים ומשרים בקערית מים.
.2חוצים את הטמפה לאורך. כל חצי לפרוס לנתחים בעובי חצי ס"מ עד ס"מ.
.3להכין מישרה: 2.5 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, חצי ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר, קצת פחות מחצי כוס מים, לערבב היטב.
.4להכניס את נתחי הטמפה למרינדה
.5בסיר שטוח לצקת 3 כפות שמן, לחמם מעט ולהוסיף את הבצל. לכסות את הסיר.
.6בנפרד, לחמם מחבת גדולה עם כף וחצי שמן, להוציא את הנתחים מהמרינדה ולהוסיף למחבת לטגן /לצרוב כמה דקות מכל צד, עד השחמה קלה. להוציא לצלחת בצד. (לשמור את המשרה שנותרה)
.7להוסיף לסיר הבצל 2 כפות סוכר חום ולערבב עם כף עץ, להוסיף את הפירות היבשים ולערבב.
.8להוסיף כוס מיץ תפוזים, מלח, פלפל, חצי כפית קינמון, רבע כפית אגוז מוסקט, לכסות ולבשל כעשר דקות על להבה נמוכה.
.9למשרה שנותרה להוסיף חצי כפית קורנפלור, לערבב היטב, לצקת לתוך הסיר.
.10להוסיף את נתחי הטמפה, לכסות אותם בעדינות בתבשיל ולבשל כחמש דקות, מכוסה.
להגשה: לפזר שומשום ושקדים מולבנים
שדרוגים:
למלא את השזיפים המגולענים בחצאי אגוזי מלך.
לקלות את השומשום והשקדים לפני פיזור על המנה
מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי, לצד קוסקוס או פירה.

שונטל מהלר, אשפית מטבח טבעוני, מפתחת מתכונים ומנחת סדנאות בישול.בעלים של חוביזה – אוכל טבעוני.פשוט.טעים קייטרינג בוטיק שמוכיח כל פעם מחדש שאוכל טבעוני טעים, מגרה, בריא ומהנה.