סושי מפורק ללא פחמימה של ליבי לוי
רכיבים
1 כרובית קטנה או פירורי כרובית קפואה
4 כפות מים
150 גרם חבילת טופו או טמפה
10 פטריות מכל סוג
2 דפי נורי
½ כוס נבטים מכל סוג
מרינדה לטמפה
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
3 כפות מים
1 שן שום כתושה
½ כפית ג'ינגר מגורד
½ כפית אבקת קארי
½ כפית אבקת כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית קינמון
להגשה
חופן עלי כוסברה או נענע
1 כף שומשום או זרעי המפ
תוספות אופציונליות
¼ אבוקדו
חופן עירית קצוצה
1 מלפפון חתוך דק דק
1 כפית ג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה
מעבירים למעבד מזון את פרחי הכרובית וטוחנים בפולסים קצרים עד שהם הופכים לגרגרים בגודל אורז
מחממם מחבת רחבה, שופכים 4 כפות מים
מעבירים את אורז כרובית ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 5-7 דק' עד שיהפוך מעט קריספי
טמפה או טופו מרינדה150 גרם חצי חבילת טופו או טמפה2 כפות רוטב סויה תמרי רצוי ללא מלח3 כפות מים1 שן שום כתושה½ כפית ג'ינגר מגורד דק דק¼ כפית צ'ילי (לא חובה)½ כפית אבקת קארי½ כפית אבקת כמון¼ כפית כורכום¼ כפית קינמון
להכנת הטמפה
חותכים את הטמפה לקוביות בעובי של אצבע
מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב, ומשרים את הטמפה בקערה של הרוטב, כאשר כל הטמפה מכוסה היטב, על מנת לספוג את הטעמים.
מניחים בצד למשך 10 דק, ובנתיים ניתן לחתוך ולהכין את כל הירקות למנה.
לאחר 10 דקות יש לצרוב את כל קוביות הטמפה במחבת , ניתן לשמן במעט שמן קוקוס.
יש להניח בצד עד הרכבת המנה
לשאר רכיבי המנה
לחתוך דק את הפטריות ולטגן באותה מחבת שבה טוגנה הטמפה, ניתן להוסיף מעט סויה ללא גלוטן.
מרכיבים את המנה
בקערה מניחים כוס אורז כרובית מוכן,
על שליש מהאורז מניחים את הטמפה.
שליש נוסף מיועד לפטריות
בשליש השלישי, ניתן להניח פרוסות אבוקדו ומלמעלה לפזר עלי כוסברה או נענע, עירית או בצל ירוק, שומשום או זרעי המפ.
ואצות סושי גזורות לריבועים.
ניתן להגיש עם רוטב סויה, מעט שמן שומשום וטחינה.
ליבי לוי , נטורופתית, מנהלת קבוצות תזונה, מפתחת מתכונים מעבירה סדנאות, ובלוגרית לאורח חיים בריא, באתר ובאינסטגרם שלה תמצאו מטעמים טבעונים ללא גלוטן וסוכר, קופוני הנחה, המלצות לתוספים,מסעדות וכל מה שבריא לגוף ולנפש – בואו לעקוב אחריה מכאן : https://www.instagram.com/libbyle/