סלט מאת אביטל סבג
רכיבים ל 4 סועדים:
1 חבילות טמפה
¼ קילו בטטה או דלעת
1 חבילת רוקט
5 עלי בזיליקום
2 עלי חסה
1 צרור פטרוזיליה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
פלפל צ'ילי טרי
4 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה (אני משתמשת ברוטב סויה ללא גלוטן אורגני)
1 כפית מלח גס אטלנטי
1 כפית פלפל שחור
רוטב :
1 כף שמן זית
מיץ מלימון שלם
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
.1חותכים את הטמפה לקוביות משרים ברוטב סויה, שמן זית והתבלינים למשך רבע שעה.
.2חותכים את הבטטה לקוביות , בוזקים שמן זית ומלח ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה יחד קוביות הטמפה.
.3לשטוף ולסנן את העלים הירוקים ולקצוץ גס, להעביר לצלחת הגשה יחד קוביות הטמפה והבטטה/דלעת ולהוסיף את הרוטב.
.4לערבב ולהגיש.

אביטל סבג, אימא גאה לחמישה בנים, מחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" בהוצאת גפן.
חוקרת אוכל עדתי מתכונאית, עיתונאית, מרצה ומלמדת, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית ונטורופתיה, מתגוררת ועובדת בתל אביב.