טמפה מתכונים
תמונת מחבר

סלט קוביות טמפה אפוי

סלט מאת אביטל סבג

רכיבים ל 4 סועדים:

1 חבילות טמפה

¼ קילו בטטה או דלעת

1 חבילת רוקט

5 עלי בזיליקום

2 עלי חסה

1 צרור פטרוזיליה

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

פלפל צ'ילי טרי

4 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה (אני משתמשת ברוטב סויה ללא גלוטן אורגני)

1 כפית מלח גס אטלנטי

1 כפית פלפל שחור

רוטב :

1 כף שמן זית

מיץ מלימון שלם

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

.1חותכים את הטמפה לקוביות משרים ברוטב סויה, שמן זית והתבלינים למשך רבע שעה.

.2חותכים את הבטטה לקוביות , בוזקים שמן זית ומלח ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה יחד קוביות הטמפה.

.3לשטוף ולסנן את העלים הירוקים ולקצוץ גס, להעביר לצלחת הגשה יחד קוביות הטמפה והבטטה/דלעת ולהוסיף את הרוטב.

.4לערבב ולהגיש.

WhatsApp Image 2021 08 21 at 12.01.07

אביטל סבג, אימא גאה לחמישה בנים, מחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" בהוצאת גפן.

חוקרת אוכל עדתי מתכונאית, עיתונאית, מרצה ומלמדת, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית ונטורופתיה, מתגוררת ועובדת בתל אביב.

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן