טמפה מתכונים
תמונת מחבר

סלט שורשים עם טמפה ורוטב סאטה בוטנים

במרץ 2021 הייתה לנו סדנת טמפה עם יסמין דירוא. סלט השורשים היה אחת מהמנות שיסמין הכינה במהלך הסדנה. מנה בטעם אינדונזי מובהק.
לינק לסדנה כולה יופיע בסוף המתכון.

(מתאים כמנה ראשונה ל-4 סועדים)

רכיבים לסלט שורשים

1 קולורבי בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים דקים (ג'וליינים)

1 סלק בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים דקים

2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים

1 צנון בינוני, חתוך לגפרורים דקים

½ צרור כוסברה, שטופה ומופרדת לעלים

3-4 גבעולי בזיליקום, שטופים ומופרדים לעלים

2-3 בצלים ירוקים, חתוכים דק

מיץ מ-1 לימון

2 כפות שמן זרעי ענבים (או שמן אחר בעל טעם ניטרלי, לא זית)

מלח לפי הטעם

רכיבים לטמפה בגלייז סויה-מייפל

1 חבילת טמפה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כף שמן זרעי ענבים

2 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן)

1-2 כפיות סירופ מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל!)

¼-⅛ כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)

רכיבים לרוטב סאטה

½ כוס 100% חמאת בוטנים חלקה ללא תוספת סוכר (לאלרגים לבוטנים אפשר להחליף בחמאת שקדים/קשיו)

2-3 כפיות סירופ מייפל אמיתי

1 כפית מחית תמרהינדי (אופציונלי)

1 כף + 1 כפית רוטב סויה

מיץ מ-½ לימון/ליים – או יותר, לפי הטעם

3-5 כפות מים קרים

להגשה

2-3 כפות בוטנים גרוסים (או שקדים/קשיו)

¼ כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)

הוראות הכנה

מתחילים עם הטמפה: מחממים את השמן במחבת על אש גבוהה ומוסיפים את הטמפה. מקפיצים עד שהטמפה משנה צבע ומזהיב קלות, כ-5 דקות. מוסיפים את הסויה, המייפל והצ'ילי וממשיכים להקפיץ על אש גבוהה עוד כדקה, או עד שהסויה והמייפל נספגים לחלוטין. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.

ממשיכים עם הסלט ורוטב הסאטה: מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה, טועמים ומוסיפים עוד מלח/לימון לפי הצורך. בזמן שהסלט נח, מכינים את הרוטב – בעזרת בלנדר מוט/בלנדר קטן (נינג'ה למשל) מערבבים את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול (אם צריך עוד מתוק – מוסיפים קצת מייפל, חמוץ – לימון, מלוח – סויה, וכיוב'). המרקם צריך להיות דומה לזה של טחינה דלילה, אבל לא מדי (לבחירתכם אם אתם רוצים את הרוטב סמיך יותר או פחות).

הרכבה והגשה: מערבבים את הסלט שוב לפני ההגשה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את הטמפה לקערה ומערבבים (עם הידיים הכי טוב, ככה לא נפרק את הטמפה, ובלי שום קשר – זה מאוד מהנה!). מסדרים את הסלט על צלחת/קערת הגשה, מזלפים כמות נדיבה של הרוטב מעל ומקשטים בנדיבות עם בוטנים גרוסים. מגישים מיד.

טיפ הגשה: אל תזלפו את כל הרוטב בבת אחת! במקום, הגישו את הסלט עם קערת שאריות רוטב קטנה וכפית ליד כך שמי שרוצה יותר רוטב יוסיף לעצמו.

לינק לסדנה: https://youtu.be/BJWZd3FS6iA

image 3

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן