רכיבים ל 4 סועדים:
1 חבילת טמפה
1 גזר קלוף
1 בצל לבן קלוף
3 ענפי סלרי, כולל עלים
½ כפית כורכום
¼ כפית מלח
פלפל ארבע העונות לפי הטעם
לרוטב
3 כפות שמן
4 בצלים קלופים פרוסים דק
2 סלסלות שמפניון חתוכות
5 שיני שום ומעלה, לפי הטעם
קורט פלפל ארבע העונות, לפי הטעם
2 כפות צ'ילי מתוק
2 עלי דפנה
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כוסות ממי הבישול של הטמפה
אופן ההכנה:
.1להכניס לסיר אחד את חבילת הטמפה עם הגזר, הבצל והסלרי וכליטר מים רותחים. הטמפה יצוף, ולכן נדאג להפוך אותו מידי פעם. כשהמים ירתחו להוסיף את שאר התבלינים ולבשל כשעה.
.2להוציא את הטמפה, לשמור את מי הבישול בצד ולתת לטמפה להתקרר, אפשר גם במקרר. לאחר שהתקרר לחתוך לפרוסות של 1 ס"מ. הכנת הרוטב:
.3לטגן בשמן את פרוסות הבצלים עד שהם הופכים לשקופים.
.4להוסיף את הפטריות ולטגן עד להזהבת הבצל והתכווצות הפטריות.
.5מוסיפים את השום, הפלפל ועלי הדפנה וממשיכים לטגן כדקה.
.6מוסיפים את שאר התבלינים ועוד כף שמן, ומערבבים.
.7מוסיפים את 2 כוסות מי הבישול ששמרנו
.8מוסיפים את נתחי הטמפה וממשיכים לבשל כ 45 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
אנחנו הגשנו ליד פירה תפוחי אדמה ומעל את רוטב הצלי הטעים.