קציצות מטמפה שעועית שחורה, באדיבות תמי אדיב
רכיבים ל-8 קציצות קטנות:
- 1/3 חבילת טמפה (100 גרם), חתוכה לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
- 3/4 כוס פירה מתפוח אדמה (אפשר גם בטטה)
- בצל קטן קצוץ דק
- 1+2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- קורט כמון
הכנה:
- מאדים את הבצל על מחב נון סטיק, בעזרת כף שמן זית וקורט מלח, עד לריכוך.
- מניחים את הבצל בקערה
- צורבים את הטמפה על אותה מחבת. משתמשים בכף שמן זית נוספת ומעט מלח. 3 דקות מכל צד.
- נותנים לטמפה להתקרר מעט
- חותכים את הטמפה בעזרת כפות הידיים או סכין לחתיכות בגודל של כס"מ
- מערבבים היטב את כל רכיבי הקציצה
- יוצרים כדורים קטנים ושטוחים, מניחים בתבנית אפייה
- אופים בחום של 180 מעלות, למשך 15 דקות
- נותנים לקציצות להתקרר לחלוטין לפני שמרימים מהתבנית
תמי אדיב – תזונאית קלינית (Bs.c. R.D.), מורה ליוגה,
מתמחה באכילה מודעת, גסטרו, סוכרת, טבעונות, השמנה.
מנחת סדנאות יוגה ואכילה מודעת. 052-8259925
וגם בפייסבוק: תמי אדיב- תזונה קלינית ואכילה מודעת
טבעונים בריאים ושבעים