קציצות טמפה, תפוחי אדמה ובצל
תמונת מחבר

קציצות טמפה, תפוחי אדמה ובצל

קציצות מטמפה שעועית שחורה, באדיבות תמי אדיב

קציצות טמפה תפוחי אדמה ובצל

רכיבים ל-8 קציצות קטנות:

  • 1/3 חבילת טמפה (100 גרם), חתוכה לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
  • 3/4 כוס פירה מתפוח אדמה (אפשר גם בטטה)
  • בצל קטן קצוץ דק 
  • 1+2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • קורט כמון

הכנה:

  1. מאדים את הבצל על מחב נון סטיק, בעזרת כף שמן זית וקורט מלח, עד לריכוך.
  2. מניחים את הבצל בקערה
  3. צורבים את הטמפה על אותה מחבת. משתמשים בכף שמן זית נוספת ומעט מלח. 3 דקות מכל צד.
  4. נותנים לטמפה להתקרר מעט
  5. חותכים את הטמפה בעזרת כפות הידיים או סכין לחתיכות בגודל של כס"מ
  6. מערבבים היטב את כל רכיבי הקציצה
  7. יוצרים כדורים קטנים ושטוחים, מניחים בתבנית אפייה
  8. אופים בחום של 180 מעלות, למשך 15 דקות
  9. נותנים לקציצות להתקרר לחלוטין לפני שמרימים מהתבנית

תמי אדיב – תזונאית קלינית (Bs.c. R.D.), מורה ליוגה,
מתמחה באכילה מודעת, גסטרו, סוכרת, טבעונות, השמנה.
מנחת סדנאות יוגה ואכילה מודעת. 
052-8259925

וגם בפייסבוק: תמי אדיב- תזונה קלינית ואכילה מודעת
טבעונים בריאים ושבעים

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן