ב 18 לפברואר הייתה לנו סדנה מדהימה עם אורי שביט, ובמהלכה למדנו ובישלנו יחד איתה שלושה מתוכנים לטמפה שהיו ממש טעימים-טעימים.
אז הנה המתכון, ולמטה יש קישור לסדנה כולה.
מצרכים:
1-2 חבילות טמפה מפוררות ביד
1 בצל סגול, קצוץ
1 גזר גדול, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות (קופסא קטנה) רסק עגבניות
1 פלפל שאטה יבש, שבור
1-2 כוסות עגבניות מרוסקות מבקבוק
1 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
עלים טריים מ-3 גבעולי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
אגוזי ברזיל מגורדים
פסטה מבושלת
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים על להבה בינונית-גבוהה את הבצל, הגזר הסלרי והשום הקצוצים. עד שיתרככו ויתקרמלו
- מוסיפים את רסק העגבניות, לאוהבי החריף, ניתן להוסיף בשלב זה את פלפל השאטה
- מוסיפים את הטמפה ומערבבים כדי שיספוג את הטעמים
- מוסיפים חצי ליטר עגבניות מרוסקות
- מוסיפים יין אדום
- מוסיפים את עלי הדפנה והתימין ומערבבים
- כשהתבשיל הצטמצם, מוספים ציר ירקות או מים וממשיכים לצמצם
- מתבלים במלח ופלפל
- לאחר הרתיחה להוריד את גובה הלהבות לאש קטנה ולהמשיך לבשל בי30-45 דקות ולהגיש מעל פסטה.
מומלץ לגרד מעל אגוזי ברזיל ולקשט בעלי בזיליקום
קישור לסדנה כולה: https://youtu.be/HkHBiRYu1U4
