מתכון מתבקש ומנצח לשיפודים על האש. נכון, אפשר לקנות רוטב ברבקיו ולגמור ענין, אבל אין מה להשוות, מבטיחים ששווה את המאמץ.

1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות גדולות
משרה:
1/4 כוס תמרי דל נתרן (60 מ"ל // או רוטב סויה)
2 כפות סוכר קוקוס (24 גרם) או סוכר חום
1 כף שמן שומשום (15 גרם)
בצל ירוק 1 קצוץ (10 גרם)
3 כפות מחית תפוחים (45 גרם)
3 שיני שום טחונות (9 גרם)
½ כף זרעי שומשום (7 גרם)
1 כף ג'ינג'ר מגורר (15 גרם)
1 כפית פלפל שחור/ ארבע העונות
הצעות לשיפודים אופציונלים:
(בצל+קישוא+עגבניות שרי+פלפל+טמפה) (בצל+אננס+פלפל+פיטריות+טמפה)
או כל שילוב שאתם אוהבים
כשמכינים את השיפוד, ניתן למשוך את שאר הירקות בו עם המשרה
אופן ההכנה:
חותכים את הטמפה לקוביות
מכינים את המשרה עם כל שאר המרכיבים, מערבבים טוב.
שמים את הקוביות במרינדה ומכניסים למקרר למספר שעות עד ללילה (ככל שישארו יותר זמן, הטעם יהיה חזק יותר)
מוציאים מתחילים לשפד.
מורחים את המשרה הנותרת על שאר הירקות שעל השיפוד צולים על הגחלים או בתנור.
בתאבון!