תבשיל טמפה ודלעת בקארי וחלב קוקוס
תמונת מחבר

תבשיל טמפה ודלעת בקארי וחלב קוקוס

את מתכון הדלעת והקשיו הזה עשינו בהשראה הודית אמנם, אבל מאד מחוברים לאהבה שלנו לירק החורפי הכתום הזה. מתיקות הדלעת והקשיו התחברו בצורה מושלמת עם משחת הקארי והטמפה.

לא סתם בחרו בדלעת להיות הכרכרה של סינדרלה…

תבשיל טמפה ודלעת בקארי וחלב קוקוס
תבשיל טמפה ודלעת בקארי וחלב קוקוס

מרכיבים:

1 קילוגרם של קוביות דלעת. אם זו דלעת שנשארת קשה, כמו דלורית, אז קוביות קטנות. אם זו דלעת שמתרככת, אז קוביות בערך 2X2

1 חבילה טמפה חתוך לקוביות קטנות (כ 330 גרם)

100 גרם קשיו טרי שלם פחית קרם קוקוס (אפשר גם לעשות לבד)

2-3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות חצי ראש שום חתוך דק

2 כפות רוטב קארי תאילנדי (משחת קארי) אדומה. אפשר פחות אם לא אוהבים חריף, או לערבב עם משחות קארי אחרות, פחות חריפות, כמו המשחה הצהובה.

שמן קוקוס/ שמן צמחי אחר למי שלא אוהב את הדומיננטיות של הקוקוס.

מלח.

סיר גדול אחד

אופן ההכנה:

1. לקרמל בשמן את הבצל יחד עם השום והקשיו, עד שהקשיו מקבל גוונים קצת חומים. זה השלב שאפשר להוסיף בו את המלח, למצות את הנוזלים מהבצל ומהשום.

2. להוסיף את קוביות הטמפה, לערבב ולהמשיך בטיגון תוך ערבוב כחמש-עשר דקות.

3. להוסיף את משחת הקארי וקוביות הדלעת, להמשיך בטיגון ולערבב טוב טוב עד שכל המרכיבים מצופים בכל התבלינים. לשים לב שלא נדבק דבר.

4. להוסיף את קרם הקוקוס, עד שהוא כמעט מכסה את הקוביות. אם זה לא מספיק אפשר להוסיף מים רותחים מעבר לפחית הקוקוס. להמשיך לערבב. אם לא הוספנו את המלח בתחילת הטיגון, אז עכשיו זה הזמן.

להביא לרתיחה, לכסות ולהשאיר על אש נמוכה (לא הכי קטנה) במשך 20-35 דקות, תלוי בסוג הדלעת.

לערבב מדי פעם, שלא ידבק בתחתית.

אפשר לאכול עם צ'פאטי, פיתה דרוזית או אורז.

בתאבון

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן