חמין טמפה

חמין מטמפה

**יתרונות הכנת חמין עם טמפה?**

1. בזכות תהליך ההתססה שהטמפה עובר אנו לא נסבול מגזים

2. כל הערכים התזנותיים שנמצאים בשעועית השחורה והאזוקי נספגים בגוף שלנו בצורה המיטבית

3. מקצר תהליכים: אין צורך להשרות את הקיטניות ללילה. אפשר להכין בבוקר שישי ולהגיש לארוחת שבת

בסופהשבוע האחרון החלטתי חורף, לא חורף, אני מכינה חמין. מצאתי מתכון, עשיתי כמה שיפצורים (שום, פיטריות), והמרתי את השעועית הלבנה והשעועית השחורה בשתי חבילות טמפה, טמפה שעועית שחורה וטמפה אזוקי ויצא מושלםםםם

**מתכון לחמין טבעוני עם טמפה שעועית שחורה וטמפה אזוקי**

6 מנות חצי שעה עבודה + 8 שעות בתנור

מצרכים:

1 חבילת טמפה אזוקי

1 חבילת טמפה שעועית שחורה

1 כוס גרגרי חיטה שטופים היטב למי שרוצה להכין ללא לגלוטן אפשר גם 1 כוס גריסים (לא פנינה)

2-3 בצלים בגודל בינוני, קלופים חתוכים גס

1 ראש שום

1/2 כוס שמן זית

3 תפו"א בגודל בינוני חתוכים גס

3-4 גזרים חתוכים גס

5-6 פיטריות שיטאקי (אפשר גם פיטריות אחרות) חתוכות גס ומושרות מתחילת העבודה במים רותחים (נשתמש גם במים)

½ כוס שמן זית

**לרוטב:**

1 כפית פפריקה מתוקה ( אפשר להוסיף גם כפית פפריקה חריפה אם רוצים)

2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות רסק עגבניות

2כפות סילאן (אפשר גם מייפל)

3כפות רוטב סויה

1 כף שטוחה מלח גס

1 כוס מים + המים שהשרנו בהם את השיטאקי

אופן הכנה:

מתחילים לעבוד על החמין:

1. מחממים תנור ל100 מעלות (לא טורבו)

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת גדולה: רסק עגבניות, סילאן, מלח, פלפל, פפריקה, רוטב סויה וכוס מים + מי ההשריה של השיטאקי

3. את גושי הטמפה מפוררים ביד לגושים קטנטנים ושמים בצד

4. שמים סיר על האש שמתאים גם לתנור ומביאים את שמן הזית לרתיחה

5. מוסיפים את הבצל ואחר מספר דקות את השום וממשיכים לטגן על להבה גבוהה מספר דקות עד להזהבה.

6. מוסיפים את פירורי הטמפה, החיטה, תפוחי האדמה, שיטאקי וגזר וממשיכים לערבב, ומביאים לרתיחה.

7. טועמים, אם חסר מלח, מוסיפים

8. מבשלים ללא כיסוי כ 10 דקות ומכסים לעוד 5 דקות

9. מעבירים לתנור ל8 שעות

10 בודקים מדי פעם, אם יבש, מוסיפים מים ומחזירים לתנור

בתיאבון

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן