שיפודי טמפה ברוטב סטאי

רכיבים:

1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות

למשרה:
1/4 כוס חלב קוקוס

2-3 כפות רוטב סויה תמרי מופחת של נתרן (או רוטב סויה)

1 כפית אבקת קארי צהובה (אפשר גן להחליף במחית קארי צהובה)

1 כפיות כורכום

3 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כף סוכר חום

1 כף שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

לרוטב הבוטנים
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף רוטב סויה
1-2 כף מיץ ליים טרי סחוט
1 כף שטוחה סוכר חום
1-2 כפות רוטב צ'ילי
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף משחת מיסו צהובה
1 כף מים רותחים (פחות או יותר, המטרה היא להפוך את הרוטב למרקם של טחינה רכה)

  • גם את רוטב הבוטנים עדיף להכין ערב מראש, שהטעמים ייתפסו

אופן ההכנה:

1. להכניס את קוביות הטמפה למשרה ולערבב כך שכל הקוביות תהינה מכוסות במשרה. ולהשאיר במקרר למספר שעות עד לילה .

2. להכין את רוטב הבוטנים.

3. מכינים את השיפודים .

4. מברישים את הכל בשמן קנולה עם המלח והפלפל.

5. שמים על המנגל ומסובבים כך שישחים מכל צד.

6. מוציאים מהמנגל, מזליפים רוטב בוטנים ומגישים.

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן