טמפה מתכונים
תמונת מחבר

Tempeh Sambel- מתכון קלאסי אינדונזי

באינדונזיה אוכלים את הטמפה על בסיס יומי, ולא כחלק מתפריט צמחוני או טבעוני. הרבה מתכוני טמפה אינדונזים משולבים בדגים ובשר. מתכון זה שקבלתי מ Sunariati Simarmata סטודנטית אינדונזית שגרה כאן בישראל.

image 5

המתכון משלב רוטב צדפות, לשמחתנו, מסתבר שיש גם "רוטב צדפות" טבעוני.

מרכיבים:

1 חבילת טמפה

1 בצל

1 עגבניה

5 יח' צ'יל

3 שיני שום

קורט מלח

קורט פלפל

שום

סוכר

בצל ירוק קצוץ

רוטב צדפות

אופן ההכנה:

  1. חותכים טמפה לחתיכות קטנות. מוסיפים מלח, פלפל ושום. מערבבים הכל עם מעט מים.
  2. מטגנים את הטמפה עד שחום ואז מנקזים אותו.
  3. מערבבים את הצ'ילי, שיני השום, הבצל והעגבנייה
  4. קולים את התבלינים. מוסיפים את המלח, הסוכר, בצל ירוק קצוץ ורוטב הצדפות.
  5. מערבבים את הטמפה יחד עם התיבול.

וזהו, המנה מוכנה לאכילה 🙂

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן