באינדונזיה אוכלים את הטמפה על בסיס יומי, ולא כחלק מתפריט צמחוני או טבעוני. הרבה מתכוני טמפה אינדונזים משולבים בדגים ובשר. מתכון זה שקבלתי מ Sunariati Simarmata סטודנטית אינדונזית שגרה כאן בישראל.
המתכון משלב רוטב צדפות, לשמחתנו, מסתבר שיש גם "רוטב צדפות" טבעוני.
מרכיבים:
1 חבילת טמפה
1 בצל
1 עגבניה
5 יח' צ'יל
3 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל
שום
סוכר
בצל ירוק קצוץ
רוטב צדפות
אופן ההכנה:
- חותכים טמפה לחתיכות קטנות. מוסיפים מלח, פלפל ושום. מערבבים הכל עם מעט מים.
- מטגנים את הטמפה עד שחום ואז מנקזים אותו.
- מערבבים את הצ'ילי, שיני השום, הבצל והעגבנייה
- קולים את התבלינים. מוסיפים את המלח, הסוכר, בצל ירוק קצוץ ורוטב הצדפות.
- מערבבים את הטמפה יחד עם התיבול.
וזהו, המנה מוכנה לאכילה 🙂